La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha visitat aquest dissabte les obres que l’Ajuntament de Vilaplana està duent a terme a l’església i el campanar de la Mussara. Les intervencions, que compten amb el suport econòmic de la Diputació de Tarragona (70.000 euros) i la Generalitat de Catalunya (54.000 euros), tenen com a objectiu reforçar el conjunt de l’església i compten amb un pressupost global de 135.000 euros.

L’obra de restauració, que es preveu acabar durant aquest mes de març, consisteix en la consolidació del conjunt de l’església actuant principalment en el campanar, l’element més icònic del despoblat nucli de la Mussara. S’estabilitzen, a més, els murs i es consoliden els coronaments de la nau central, per tal d’evitar despreniments. L’església, dedicada a Sant Salvador, està catalogada com a Bé Cultural d’Interès Local i té una història que es remunta a fa més de 900 anys, tot i que l’actual estructura és del segle XIX.

Durant la visita d’aquest dissabte, la presidenta de la Diputació de Tarragona, ha posat de manifest que “amb aquesta actuació donem un impuls a la rehabilitació de l’església i dignifiquem el conjunt del poble abandonat de la Mussara. Es tracta d’un patrimoni cultural, històric i social que calia preservar per tal de salvaguardar la memòria d’aquest indret i dels que hi van habitar durant segles”.

Per la seva banda l’alcalde de Vilaplana, Josep Bigorra, ha posat de manifest la importància de l’actuació, que ajuda a preservar el patrimoni històric i cultural, tot demanant a les administracions la necessitat de seguir treballant per a fer-ho possible. Ha destacat que “La Mussara és un espai natural de referència del Camp de Tarragona i l’església el símbol més emblemàtic del poble, no ens podem permetre que desapareguin més de 900 anys de la nostra història”

Amb aquesta in     tervenció el nucli despoblat de la Mussara millorarà la seguretat d’un dels seus elements més icònics. El nucli agregat a Vilaplana,  despoblat des de fa 60 anys, és un atractiu cultural i turístic, un privilegiat mirador dins les Muntanyes de Prades. A la Mussara també hi ha un refugi construït per la Diputació de Tarragona, ubicat en terrenys propietat de la Generalitat, qui en va fer una cessió demanial a la Diputació. Actualment l’ens supramunicipal està tramitant la transmissió de la concessió demanial del refugi i els terrenys circumdants a l’Ajuntament de Vilaplana, per tal que passi a ser de titularitat municipal.