L’Ajuntament de Vilaplana ha publicat l’anunci de la licitació de les obres de redistribució i adaptació de diversos espais per a la implantació del primer cicle d’Educació infantil a l’Escola Cingle Roig.

Les empreses interessades poden presentar ofertes fins el dia 3 de juny a les 15 h. El projecte tindrà un cost de 123.493,53 € més IVA. D’aquesta manera, el Consistori preveu adjudicar les obres abans de la finalització del curs actual.

Les obres tenen un termini d’execució d’un mes i mig i contemplen la redistribució d’espais amb el canvi d’ubicació del menjador – cuina a l’aula polivalent que es farà mes gran i s’hi inclourà un envà mòbil per donar més polivalència a l’espai.

S’instal·larà un nou paviment amortidor i es renovarà la zona de banys d’infantil, on es connectaran les dues aules per acollir els infants de 0-3 i de 3 a 5 anys. La reforma inclou també l’adaptació de diversos espais per fer-los més polivalents i pràctics a les necessitats de l’escola. S’instal·laran panells fonoabsorvents per reduir el soroll i nova il·luminació LED.

Les obres també contemplen la realització d’un nou porxo i una rampa d’accés directe a l’aula d’educació infantil. L’Ajuntament ja va sol·licitar una subvenció de 132.535 € al Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya per al finançament de les obres de reforma i l’adquisició de mobiliari.

 

La Generalitat de Catalunya atorga una subvenció de 146.071,90 € a l’Ajuntament de Vilaplana per a l’adaptació al canvi climàtic de l’Escola Cingle Roig

L’Ajuntament de Vilaplana va sol·licitar el passat mes d’octubre de 2023, una subvenció al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de Catalunya per a l’adaptació al canvi climàtic de l’Escola Cingle Roig, el projecte preveu la instal·lació d’un sistema d’aerotèrmia per a la climatització i la calefacció, substituint així l’actual caldera de gas per a la calefacció. També es preveu instal·lar un sistema de ventilació mitjançant recuperador tèrmic de manera que es garanteixi la renovació de l’aire de les aules, sense perdre la temperatura existent.

El cost total del projecte és de 153.759,90 € que inclou la realització de l’obra, la legalització i el cost de redacció del projecte i la subvenció atorgada per la Generalitat de Catalunya és de 146.071,90 €.

 

Cap a una escola més verda, sostenible i autosuficient

L’Ajuntament també té concedida una subvenció de la Diputació de Tarragona per a la instal·lació de plaques solars a la teulada de l’escola, entre d’altres edificis, que l’Ajuntament traurà a licitació en els propers dies.

Es preveu instal·lar a l’escola un total de 34 panells fotovoltaics amb una inversió de 22.439,60 € i una subvenció de la Diputació de Tarragona que en cobreix el 95% del cost.