El dissabte 5 d’agost es va celebrar a la Mussara la XVa edició del Festival Mussart, que enguany renovava la direcció artística amb Mercè Mariné al capdavant.

Amb el títol 5 viatges i 8 flors, combinava diferents disciplines artístiques com la música, la literatura, la pintura i la interpretació.

El Festival va començar amb la benvinguda a càrrec del regidor de cultura Àlvar Fortuny i la directora artística del Festival, Mercè Mariné, que van exposar el funcionament del festival i van aprofitar per agrair i posar en valor les diferents direccions artístiques que han treballat en el festival fins a arribar a consolidar-lo i ser el que avui en dia és. Mariné, va voler fer un agraïment especial per a Francesc Cerro-Ferran, l’últim director artístic del Festival que era present també en l’edició d’enguany.

Tot seguit, va començar el concert comentat. La periodista Coia Ballesté conversava amb el compositor Joan Magrané amb relació a l’obra “Alguns cants òrfics” que va interpretar el Quartet Gerhard. En acabar, es va iniciar la ruta literària a càrrec d’Isabel Salvat, Jordi Mateu, Sílvia Chaparro, Judit Abelló, Carme Martí, Mercè Mariné combinat amb el descobriment de les obres inspirades en els textos de Rodoreda per les artistes locals Adela Blasi, Xavi Huguet, Pep Mariné, Anna Mateu, Dolça Mújico, Nati Toral i Helena Vilanova.

Un cop acabada aquesta primera part, els assistents que ho van voler, van anar fins al Refugi on van poder sopar i, tot seguit, el concert d’Anna Andreu va culminar la XVa edició del Festival Mussart.

 

Clip de Canal Reus TV